Gezamenlijk en alleen op pad

Vertragen, verstillen, aandacht, verbinden, wandelen, ruimte, rust, natuur als spiegel, ontmoeten en bovenal met elkaar genieten van in de natuur zijn. Woorden die in mij opkomen als ik terugdenk aan zondagochtend 8 april. De eerste Nature Walk vond toen plaats. Na een korte aandachtsoefening gingen we in stilte gezamenlijk op pad waarna de deelnemers ieder hun eigen weg bewandelden. Een solo wandeling met elementen van een mini vision quest. Voorafgaand aan de de solo wandeling konden de deelnemers zichzelf een vraag stellen om vervolgens de natuur als spiegel te gebruiken om tot inzichten te komen. Vragen als wat wil ik dit jaar tot bloei laten komen? Welk idee, project, droom of bijvoorbeeld talent? Na de solo wandeling kwam iedereen bijeen. Onder het genot van thee, koffie, warme melk, zelfgebakken zoetigheid en fruit werden ervaringen gedeeld.

 

Stilte & natuur

Ik heb genoten van de eerste Nature Walk! Dit smaakt duidelijk naar meer. Zowel bij mijzelf als bij de deelnemers. Mooi om te zien wat de waarde is van stilte en natuur. Vaak zijn we geneigd om antwoorden buiten onszelf te zoeken. Terwijl als je vertraagt, stilte ervaart met de natuur als inspiratiebron, kunnen inzichten als vanzelf komen.

 

Kleine impressie

Hierbij een kleine impressie van de ochtend. Ik kon het niet laten om tijdens de solo wandeling van de deelnemers, een paar plaatjes te schieten. Wat een prachtige ochtend was het met een fijne groep mensen.

 

Nieuwe Nature Walk; datum 1 juli 2018

Had je er misschien ook bij willen zijn? Lukte het niet door andere activiteiten? Zondag 1 juli organiseer ik weer een Nature Walk. Zet deze datum dan alvast in je agenda! Ik ontmoet je graag om op pad te gaan! Nadere informatie volgt nog. Bij vragen, neem gerust even contact met mij op.

 

Tot slot….

‘Listen to silence. It has so much to say’ – Rumi