Begin van een grote verandering

Wat een bizarre tijd is dit. Naar mijn idee is het geen tijdelijke onderbreking van onze alledaagse activiteiten. Het is een begin van een grote verandering. En dat is, zoals ik er naar kijk, hard nodig. Een soort collectieve time-out. Een tijd waarin we worden uitgenodigd om naar binnen te keren. Om in plaats van massaal in de vijfde versnelling te zitten, terug te schakelen naar een lagere versnelling en ons weer te verbinden met onze ware natuur. 

Met aandacht aanwezig zijn

Vorige week volgde ik op de voet het nieuws en keek veel op social media. Ergens had ik de behoefte om houvast te vinden in deze onzekere tijd. Ik liet mijzelf overspoelen met allerlei prikkels en maakte mij zorgen. Mijn aandacht was vooral op de wereld om mij heen gericht. De onrust die aanwezig was, onderdrukte ik met externe prikkels. Totdat ik weer, zoals ik al jaren doe, alleen het bos in ging. Wat een verademing! Telefoon uit en met aandacht aanwezig zijn. Het gekwetter in mijn hoofd was nog even hoorbaar. Na een tijdje ontstond er rust, merkte ik het geluid van de vogels op, voelde ik de wind, rook ik de geuren van het bos en voelde ik mij weer verbonden met alles om mij heen. Inclusief mijzelf. De onrust, gevoelens van onzekerheid en verdriet kregen de ruimte. Het kon weer stromen. Ik hoef er niet tegen te vechten. Het te onderdrukken. Het mag er gewoon zijn en dat is oké. Ondertussen voelde ik ook vertrouwen, dankbaarheid en overgave.

Onderdeel van een groot levend ecosysteem

Het leven is meebewegen, de stroom volgen met alle ups en downs die daarbij horen. Wij zijn onderdeel van de natuur. Al decennia lang leven wij vanuit een mentaalconcept dat wij ‘boven’ de natuur staan. We grijpen in op een zeer complex ecosysteem. Met alle gevolgen van dien. Wij zijn echter onderdeel van dit levende ecosysteem, maar lijken die natuurlijke verbinding te zijn verloren.

Jouw ware natuur en je eigen weg volgen

Voel jij het verlangen om (weer) in contact te komen met je ware natuur en jouw eigen weg te volgen? Jouw unieke waarde toe te voegen en daarmee van betekenis zijn?

Online & offline coachingsprogramma

Om je tijdens deze persoonlijke ontdekkingstocht bij te staan, kan ik figuurlijk en soms ook letterlijk met je meelopen. Ik heb daarom een online & offline coachingsprogramma ontwikkeld. Het programma nodigt uit om je in deze tijd te bezinnen en je te herijken op welke werk echt bij jou past en waar jij, vanuit wie jij van nature bent, van betekenis kan zijn.

Kijk voor meer informatie op:

Online & offline coachingsprogramma Natuur Werkt!

Innerlijk kompas

Nog even voor alle duidelijkheid. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Sterker nog, ik weet meer niet dan wel. Waar ik je wel mee kan helpen is om je uit te nodigen weer in contact te komen met jouw natuurlijke wijsheid. Een bron van intelligentie die verder gaat dan alleen het ratio. Ik geloof dat alle antwoorden al in jou aanwezig zijn. Om bij deze antwoorden te komen helpt het om te vertragen en te verstillen en weer in contact te komen met jouw intuïtie en innerlijk kompas. Als alles op losse schroeven lijkt te staan, wordt je uitgedaagd te navigeren op je innerlijke kompas. En dat gaat, weet ik uit ervaring, met vallen en opstaan.

Persoonlijke ontdekkingstocht

Is deze tijd onwerkelijk? Volgens mij is het tijd om wakker te worden. Om weer in harmonie te leven met onszelf en de wereld om ons heen. Dit is voor een ieder een persoonlijke ontdekkingstocht. Een ontdekkingstocht die vraagt om naar binnen te keren. Om verantwoordelijkheid te nemen met beide benen in de grond. Onderweg zul je hobbels tegenkomen. Gevoelens die wellicht niet als prettig ervaren worden.

Ik wens je mildheid, compassie, moed en vertrouwen tijdens deze reis. Dat er mooie dingen uit voort zullen komen!

Heb je interesse en wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op.

Heb je momenteel een ZW of WIA, dan is het wellicht interessant om een dergelijk traject te volgen in het kader van Werkfit.

Voor meer informatie hierover kun je kijken op:

Hooggevoelig Heel Gewoon en UWV Werkfit

‘Door de natuur in te gaan kom je weer in contact met je ware natuur’.

Brenda Boele