Begin van een grote verandering

Wat een bizarre tijd is dit. Naar mijn idee is het geen tijdelijke onderbreking van onze alledaagse activiteiten. Het is een begin van een grote verandering. En dat is, zoals ik er naar kijk, hard nodig. Een soort collectieve time-out. Een tijd waarin we worden uitgenodigd om naar binnen te keren. Om in plaats van massaal in de vijfde versnelling te zitten, terug te schakelen naar een lagere versnelling en ons weer te verbinden met onze ware natuur. Met als gevolg op een meer duurzame manier met jezelf, je omgeving en de aarde om gaan. Kortom, een uitdagende en boeiende tijd. In vele facetten.

 

Met aandacht aanwezig zijn

Toen Covid-19 uitbrak, volgde ik op de voet het nieuws en keek veel op social media. Ergens had ik de behoefte om houvast te vinden in deze onzekere tijd. Ik liet mijzelf overspoelen met allerlei prikkels en maakte mij zorgen. Mijn aandacht was vooral op de wereld om mij heen gericht. De onrust die aanwezig was, onderdrukte ik met externe prikkels. Totdat ik weer, zoals ik al jaren doe, alleen het bos in ging. Wat een verademing! Telefoon uit en met aandacht aanwezig zijn. Het gekwetter in mijn hoofd was nog even hoorbaar. Na een tijdje ontstond er rust, merkte ik het geluid van de vogels op, voelde ik de wind, rook ik de geuren van het bos en voelde ik mij weer verbonden met alles om mij heen. Inclusief mijzelf. De onrust, gevoelens van onzekerheid en verdriet kregen de ruimte. Het kon weer stromen. Ik hoef er niet tegen te vechten. Het te onderdrukken. Een dergelijke wandeling geeft mij weer rust, vertrouwen, helderheid en focus.

 

Onderdeel van een groot levend ecosysteem

Het leven is meebewegen, de stroom volgen met alle ups en downs die daarbij horen. Wij zijn onderdeel van de natuur. Al decennia lang leven wij vanuit een mentaalconcept dat wij ‘boven’ de natuur staan. We grijpen in op een zeer complex ecosysteem. Wij zijn echter onderdeel van dit levende ecosysteem, maar lijken die natuurlijke verbinding te zijn verloren. Met alle gevolgen van dien.

 

Jouw ware natuur en je eigen weg volgen

Voel jij het verlangen om (weer) in contact te komen met je ware natuur en jouw eigen weg te volgen? Jouw unieke waarde toe te voegen en daarmee van betekenis zijn?

 

Online & offline cursus Volg je eigen natuur

Om je tijdens deze persoonlijke ontdekkingstocht bij te staan, loop ik figuurlijk met je mee.  De cursus nodigt uit om uit de hectiek van alle dag te stappen. Om meer rust, ruimte en richting te vinden. Je eigen (stille) midden van waaruit jij weer stappen kunt zetten.

Met toffe, inzichtgevende en verdiepende oefeningen en opdrachten zet jij de eerste stappen om je werk (en leven) te leiden vanuit wie jij van nature bent. Mijn werk is onder andere geïnspireerd vanuit de symboliek in de natuur, werken met opstellingen, Shinrin-Yoku (letterlijk vertaald bosbaden), mindfulness, positieve psychologie en ACT (Acceptance Commitment Therapy). En uiteraard ga je zelf de natuur in!

 

Innerlijk kompas

Nog even voor alle duidelijkheid. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Sterker nog, ik weet meer niet dan wel. Het is mijns inziens een illusie om te weten  wat goed is voor een ander. Waar ik je wel mee kan helpen is om je uit te nodigen weer in contact te komen met jouw natuurlijke wijsheid. Een bron van intelligentie die verder gaat dan alleen het ratio. Ik geloof dat alle antwoorden al in jou aanwezig zijn. Om bij deze antwoorden te komen helpt het om te vertragen en te verstillen en weer in contact te komen met jouw intuïtie en innerlijk kompas. Als alles op losse schroeven lijkt te staan, wordt je uitgedaagd te navigeren op je innerlijke kompas. In een steeds veranderende omgeving.

 

Nieuwsgierig?

Achter de schermen ben ik druk bezig de cursus te ontwikkelen en te bouwen. Het vraagt nog even tijd voordat het echt live gaat. Je kunt je wel alvast aanmelden als geïnteresseerde. Dan hou ik je op de hoogte.

‘Door de natuur in te gaan kom je weer in contact met je ware natuur’.

Brenda Boele

   info@brendaboele.nl