Geel vlindertje

Vanmiddag liep ik genietend van de lentezon door het bos. Waar ik liep waren veel open plekken dus aan zonlicht geen gebrek. Opeens zag ik een geel vlindertje in mijn ooghoek voorbij fladderen. Wauw, wat een mooie gele kleur! Die wilde ik natuurlijk graag even vastleggen met mijn camera. Echter, de vlinder had andere plannen en fladderde weg tussen de bomen door waar ik niet meer bij kon komen. Ik zette mijn wandeling voort. Daar dook weer een vlinder op. Ook deze fladderde weg. Daarna nog één en nog één. Na meerdere verwoede pogingen gaf ik het op. Inmiddels begon ik het lichtelijk irritant te vinden. Mijn camera borg ik weer in mijn tas. Dan maar geen foto.

Vertrouw…..

Opeens werd mij helder dat, als je graag iets wilt, je het ook weer los kunt laten. Je hoeft het niet vast te pakken. Te begrijpen. Je hoeft het niet met je wilskracht te forceren. Het gaat over een subtiel gevoel. Je intuïtie? Je weet dat het er is en vervolgens laat je het los. En vertrouw je…..

Zo ging dat met mij met de vlinder. Met mijn camera weer opgeborgen in mijn tas liep ik verder. Gewoon genieten van het moois om mij heen. Zonder er iets mee te hoeven. Na een stukje lopen, zat daar opeens een vlinder op een blad. Te baden in het zonlicht. Zou ik? Ik liep er heen. De vlinder bleef zitten. Ik pakte voorzichtig mijn camera en sloop dichterbij. Nog steeds bewoog de vlinder niet. Ik sloop nog dichterbij en voor ik het wist lag ik half op de grond. Nog maar 10 centimeter verwijderd van de vlinder. Klik! Toch een foto kunnen maken. Die ik natuurlijk graag even met jullie deel.

Hier-en-nu

Tja, soms hoef je iets niet vast te houden en het te begrijpen. Je hoeft alleen maar te zijn en te vertrouwen. In het hier-en-nu.

Met dank aan de gele vlinder.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig en zou je graag zelf ook een keer willen ervaren wat een wandeling in de natuur voor jou kan betekenen? Neem gerust even contact met mij op. Door af en toe even uit de waan van de dag te stappen en de natuur in te gaan, kom je sneller in contact met jouw innerlijke kompas.