Mijn verhaal

Medio twintig was ik toen ik een burn-out kreeg. Ik zag dat toen als een teken van zwakte. Ik schaamde mij er zelfs voor. Het liefst hield ik het low profile en probeerde ik zo onopvallend mogelijk weer op de krabbelen. Deze periode bleek echter een ‘blessing in disguise’. In plaats van voornamelijk op de ander gericht te zijn, proberen te voldoen aan alle verwachtingen van anderen (die ik deels zelf bedacht), was nu het enige wat ik kon doen naar mijzelf te kijken. Wat maakte dat dit gebeurde? Zo begon voor mij de weg naar binnen. Ik ben veel tegen gekomen. Angst voor onder andere afwijzing en falen, het feit dat ik hooggevoeligheid als eigenschap heb, enzovoorts. Ik kwam erachter dat ik vooral op de buitenwereld gericht was. Waar ik zelf naar verlangde, dat kon ik toen nog niet voelen.

Ik begon aan een opleiding Intuïtieve ontwikkeling bij Mens & Intuïtie. Daar leerde ik onder andere naar mijzelf te luisteren. Mijn aandacht bij mijzelf te houden. In plaats van volledig op te gaan in de ander en mijn omgeving. Mijn gevoeligheid en intuïtie als kwaliteiten te zien. Erop te vertrouwen en in te zetten (zowel privé als in mijn werk).

Stap voor stap ervoer ik meer mijn innerlijke kracht. En stap voor stap ben ik mijzelf meer laten zien. Ik realiseerde mij dat ik niet perfect hoefde te zijn. Dat ik mij niet hoefde aan te passen. Ik wil vooral mijzelf zijn en mijn eigen weg gaan. Wat een energie en levensvreugde geeft dat.

Ik ben een enorme natuurliefhebber. Als kind speelde ik altijd buiten. In de natuur. Die passie heb ik herontdekt. Regelmatig ga ik op pad. Alleen, met mijn gezin en met vrienden. Ik ervaar dan heel sterk de kracht van de natuur. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de natuur een positief effect heeft op onze gezondheid. Zowel fysiek als mentaal.

Mijn persoonlijke missie is om mensen (jond en oud) te inspireren en uit te nodigen om weer de natuur in te gaan. Naar mijn idee zijn we die natuurlijke verbinding wat verloren. Met alle gevolgen van dien. Zowel op individueel- als op maatschappelijk niveau. Door de natuur in te gaan, kom je weer in contact met je eigen natuur. Wie je van nature bent!