Leef jij jouw dromen?

De laatste tijd heb ik steeds vaker gesprekken met mensen waarin zij hun dromen met mij delen. Superleuk! Met een stralende lach op hun gezicht en een twinkeling in hun ogen luister ik naar de dromen. Ik zie dan enorm veel enthousiasme en wil dan roepen: joh, ga ervoor!!!

Mitsen en maren

De twinkeling in de ogen maakt vervolgens plaats voor een bezorgde blik. ‘Ja maar, stel nou dat….’ Of ‘ik kan toch niet dit…..’ De mitsen en maren vliegen mij vervolgens om de oren. En ja, dat begrijp ik heel goed! Ik heb dat zelf ook jaren gedaan en betrap mijzelf er nog steeds wel eens op.

Hoewel ik een diepe wens voelde om voor mijzelf te beginnen. Ik durfde de stap echter niet te nemen. Gevangen gehouden door mijn eigen belemmerende overtuigingen…..

Feest!

Maar wat een feest! Ik kwam in een situatie terecht waarin ik uitgedaagd werd om deze belemmerende overtuigingen te onderzoeken en te doorvoelen. Het voelde alsof ik kopje onder ging waarna ik met mijn hoofd boven water kwam. Niet wetende welke kant op zou gaan. Ik voelde vertrouwen. Zonder te weten hoe het zou lopen. En dat was oké. Als mensen aan mij vroegen; ‘Wat ga je nu doen? ‘Wat zijn je plannen?’ Dan was mijn antwoord: ‘Ik weet het niet. Tja, voor mijzelf beginnen….’.

Hart

Met mijn angst onder mijn arm en met twee benen stevig op de grond maak ik nu stappen. Ik ben in beweging. Waarheen weet ik niet precies. Wel weet ik dat deze stap mij enorm veel voldoening geeft. Ik voel mij vrij, dankbaar, energiek en enthousiast. En bovenal, ik voel mijn hart. Waarmee ik mijn eigen koers bepaal.
Ga ervoor!!

Herken je dit? Heb je ook al een tijdje een droom? Waar droomde je van toen je klein was? Groot of klein. Het maakt niet uit. Als ik je een tip mag geven. Deel je droom met mensen om je heen. Onderzoek wat je weerhoudt. Lees inspirerende boeken. Ga ervoor!! Het is het meer dan waard!