Wanneer mensen aan mijn vragen ‘Wat doe je precies als coach?’, dan merk ik dat ik het soms nog best lastig vind om er woorden aan te geven. Niet altijd handig als zelfstandig ondernemer. Maar ja, wie zou het beter kunnen verwoorden dan ik? Mijn klanten natuurlijk! Daarom heb ik mij nu voorgenomen om vaker te vragen wat de coaching gebracht heeft.

Hierbij een verhaal van een klant

‘Onzeker, zoekend, twijfel, wie ben ik, wat wil ik.. zo een aantal woorden die bij mij opkomen als ik terug kijk naar hoe het op 10 maart allemaal begon.

Vorige week, 27 oktober, het laatste afspraak gehad. Wat heb ik in de tussentijd veel geleerd! En wat was het fijn om samen met Brenda al lopend tussen de bomen tot conclusies en inzichten te komen. Ademhalingsoefeningen, moodboard, opdrachten. Ik was een boompje dat in de schaduw van mijn eigen verantwoordelijkheidsgevoel stond en bijna geen daglicht kreeg. Ik nam alles en iedereen op mijn takken mee, en ondanks dat die takken (schouders) best breed zijn voelde het heel zwaar. Inmiddels heb ik een hoop blaadjes en takken los gelaten. Ik ben verplaatst waardoor ik meer ruimte voor mezelf heb en neem nu rust om alles te verwerken en nieuwe energie op te doen voor alles wat komen gaat. Ik ben weer meer het groene blaadje aan de boom die beter haar grenzen aan kan geven, rust neemt en ontspanning zoekt om de indrukken en prikkels van buitenaf te verwerken. Brenda heeft mij vooral geleerd te voelen. Wat heb ik nodig? Die vraag stel ik mezelf dagelijks en het antwoord is elke dag anders. Maar dat ben ik en dat is ok.

Brenda, nogmaals bedankt!’

Dankbaar

Zelf voel ik mij vooral dankbaarheid. Om tijdelijk mee te mogen wandelen op iemands pad. Iedereen heeft alle wijsheid al in zich. Het enige wat ik doe is de ander ertoe uitnodigen het zelf te zien, te voelen en te ervaren. En van daaruit stappen te zetten. Vanuit je innerlijke kompas.

 

Vanuit vertrouwen voluit LEVen