Doen vanuit zijn

Voordat ik met een klant heb afgesproken, maak ik meestal eerst zelf een wandeling in de natuur. Ik merk dan dat in het begin mijn wandeltempo hoog ligt. Met een stevige tred wandel ik over de bospaden. Mijn gedachten schieten nog alle kanten op. Vervolgens richt ik mijn aandacht op mijn ademhaling. Met elke stap die ik zet wordt deze rustiger. Ook mijn wandeltempo wordt rustiger.

Zintuigen

Terwijl ik eerst nog met mijn aandacht in mijn hoofd zat, begin ik de omgeving in mij op te nemen. Een vogeltje op een tak, zonnestralen die door de bomen schijnen, de takken en bladeren die bedekt zijn met rijp.
Mijn ademhaling wordt rustiger en dieper. Ik ruik de geur van de naaldbomen en vul mij longen met de frisse ochtendlucht. Ik voel de koude lucht op mijn gezicht en de warmte van het bloed dat door mijn aderen stroomt. Ik voel mij ontspannen alsof ik weer thuis ben.
 
Vervolgens loop ik rustig door en geniet van de natuur. Hier en daar sta ik stil om even een foto te schieten (ik kan het niet laten ;-)). Als het tijd is, loop naar de afgesproken plek vanwaar ik met de klant het bos in ga. De sessie begint met een soortgelijke stiltewandeling die ik begeleid. De klant zakt als het ware meer in zijn/haar lichaam. De constante stroom van gedachten wordt rustiger. Ik voel dat de energie van de ander zakt. Tijd om ‘aan het werk’ te gaan.

Rust, ontspanning en energie

Heb je zelf behoefte aan meer rust, ontspanning en energie? Voel je de wens om jouw leven vorm te geven vanuit je natuurlijke flow. Oftewel, doen vanuit zijn…. Neem gerust contact op. Wie weet lopen we samen binnenkort door het bos.
 
Vanochtend was het trouwens weer prachtig in het bos! Zoals ik al schreef, ik kon het niet laten om een aantal foto’s te schieten….. ;-).