Wat een cadeau was het om vanochtend weer het bos in te gaan. De afgelopen weken heb ik met enige regelmaat door de regen gelopen. Tot op de zekere hoogte kan ik dat wel waarderen. Een regenbui geeft namelijk weer een andere dimensie aan een coachingssessie. Ja, je leest het goed. De coachingssessies gaan gewoon door als het regent. Mensen vragen mij wel eens: ‘Waar spreek je af als het regent?’ Tja, gewoon buiten….. Tot nu toe heeft niemand bezwaar gemaakt. Alleen als het onweert, duik ik liever een koffietentje in.

Om vanochtend weer de zonnestralen door de bomen te zien schijnen, de rijp op de takken, het gras en de bladeren te zien, de koele lucht in te ademen en de grond bedekt te zien met vorst waardoor het lijkt alsof het kleine kristallen zijn, is gewoon een feestje.

 

Kritische stem

Het was niet alleen de zon die bijdroeg aan deze mooie ochtend. Ik liep daar met een coach-klant. Een talentvolle vrouw. Hoogsensitief, begaafd, creatief, puur en een enorme natuurliefhebber. Deze ochtend zijn we in gesprek gegaan met een interne stem die haar weerhield om stappen te zetten. Een stemmetje die we ergens allemaal wel eens voorbij horen komen vermoed ik. In meer of mindere mate. Een stemmetje die zegt dat je iets niet kan. Dat je er niet aan moet beginnen, want het lukt vast niet. Een stemmetje die zegt dat je niet zoveel waard bent. Ik geloof oprecht dat dit stemmetje ooit ergens voor gediend heeft. De intentie is vaak positief. Alleen soms nogal doorgeslagen. Ooit diende het je om je te beschermen. Je veilig te houden. In de loop van de tijd werkt dit mechanisme beperkend en kan het je tegenhouden om je verder te ontwikkelen. Om stappen te zetten die je ten diepste wenst.

 

Ruimte voor vertrouwen

Aan het eind van de sessie gaf deze vrouw terug dat het leek alsof er intern een verschuiving had  plaatsgevonden. Ze voelde zich lichter en tegelijkertijd steviger. Er was ruimte gekomen voor vertrouwen. Opeens zag ze mogelijkheden. Terwijl ze daarvoor alleen maar kon nadenken over wat ze niet kon. Ook kon ze opeens zien wat zij te bieden heeft. Mensen zeiden dit al wel tegen haar. Ze hoorde de complimenten en positieve feedback. Nu kon ze het ook daadwerkelijk zelf voelen. Haar ogen straalden. Als dat geen cadeau is……?!

 

Op ontdekking naar talent

Dit is waar mijn eigen vuurtje van aan gaat. Op ontdekking met iemand naar wat zijn/haar talenten zijn. Naar waar iemands vuur van aan gaat. Waar de passie zit. En vervolgens stappen zetten. Je eigen weg durven te gaan. Kortom, je eigen natuur volgen.

Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Laat gerust weten.

 

Brenda Boele Buitencoaching