Loslaten

Gisterenochtend zwaaide ik, met een traantje in mijn oog, onze oudste dochter uit op haar eerste dag van de middelbare school. Kleine meisjes worden groot. En wat gaat dat toch snel. Voor mij als moeder een moment van weer een beetje loslaten. Ondanks het vertrouwen en het leuke vooruitzicht, gaat het ook gepaard met een klein beetje pijn.

Evenals het thuiskomen van een heerlijke vakantie. Na een aantal weken met het gezin te hebben rondgetrokken in een camper, waarbij we in een tijdloze bubbel verkeerden, klopte de nieuwe realiteit aan de deur. E-mailtjes over school, nieuwe aanvragen voor coachtrajecten, sociale uitnodigingen, enzovoorts. Allemaal erg leuk en toch was er even een moment dat het loslaten van de bubbel waarin we verkeerden een beetje pijn deed. Tja, that’s life. Kijk naar de natuur. Vanochtend zag ik de voortekenen van de herfst. Een overvloed aan vruchten. Blaadjes die beginnen te verkleuren. De heide die in bloei staat. En de uitbundige energie van de zomer die plaatsmaakt voor een meer ingetogen energie van de herfst. De schoonheid van vergankelijkheid. Een begrip dat trouwens ook voorkomt in de wabi-sabi-filosofie uit Japan. Een filosofie die geïnspireerd is op de waarneming van de natuur. Hierover kun je bijvoorbeeld meer lezen in het boek ‘Shinrin-yoku’ van Francesc Miralles en Héctor García. Shinrin-yoku betekent ‘bosbaden’; je onderdompelen in de natuur en al je zintuigen inzetten om de helende kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Goed voor zowel lichaam als geest.

Loslaten geeft overigens ook weer ruimte. Ruimte voor andere leuke en zinvolle activiteiten. Hierbij de activiteiten die ik het komende kwartaal aanbied op een rij. Activiteiten die gericht op zijn persoonlijke ontwikkeling en een moment van bezinning. Uiteraard in de natuur!

 

Activiteiten tot en met december 2019

Verder kun je natuurlijk altijd een aanvraag doen voor een op maat aanbod. Er zitten nog een aantal andere activiteiten in de pijplijn. Zodra dit concreet is, informeer ik hierover.

Verder wens ik je een mooie ‘start’. In plaats van vasthouden aan het vakantiegevoel, wellicht natuurlijke momenten creëren van rust, vertragen en doen waar je zin in hebt. Momenten van inspanning en ontspanning. Wie weet kan het ‘bosbaden’ je erbij helpen?

Als je verder vragen hebt over de activiteiten, laat gerust even weten. Nadere informatie over de Nature Walks en het driedaagse mini-avontuur Tent & Vuur volgt nog.

Brenda Boele